Home » Clasa a II-a » Taramul zanelor

Taramul zanelor

Zânele, micuţele fiinţe bune care îi ajută pe eroii poveştilor în încercările prin care trec, nu au trecut neobservate de sufletul candid al lui F.

Şi este îndrăgostit de ele, fie că vorbim de Clopoţica, Albăstrica sau Zâna cea bună din Pinocchio, el le preţuieşte pe toate pentru bunătatea, veselia, bunul gust şi altruismul lor!

Aşadar, inevitabil, a răsărit în mintea lui, la un moment dat, întrebarea: unde locuiesc zânele şi cum arată tărâmul lor?

Ne-am imaginat o lume plină de flori şi iată ce a ieşit:

taramul_zanelor

Am început prin a ascuţi creioane colorate. Am folosit atât lemnul dantelat rezultat cât şi mina mărunţită.

F. a fost încântat să vadă cum din mina rasă, cu un şerveţel şi mişcări circulare pe o coală albă de desen, poate obţine un fundal la care ar fi muncit altfel mult timp să coloreze!

taramul_zanelor_ascutitura_creion

Am continuat cu conturarea norişorilor verzi din care cresc florile. Din ascuţitura cu margini colorate F. a dat viaţă unui nor inedit, bobocilor de flori, fluturilor!

taramul_zanelor_ascutitura_creion2

Liner-ele şi-au făcut treaba şi ele, bineînţeles, dând forţă desenului prin accentuarea contururilor.

Şi, pentru nota magică absolut necesară, am adăugat la sfârşit, în tuşe scurte, lipici cu sclipici în tonurile desenului, adică roşii şi verzi. Efectul este minunat (în foto nu am reuşit să le prind atât de bine din păcate!).

Aşadar, bine aţi venit în lumea zânelor!

Şi, dacă vi s-a făcut poftă de desenat tarâmuri de zânici…

Joacă plăcută vă dorim şi vouă, dragi prieteni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Dragi oaspeti, daca doriti notificari privind noile postari, lasati-ne adresa de email in campul mai jos si confirmati abonarea in mailul pe care il veti primi.

Error occured while retrieving the facebook feed
Prietenii nostri dragi: Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza,

cea mai sigura si rapida livrare!
© Copyright

Nicio parte a acestui website (fotografii, text, tutoriale, produse finite) nu poate fi utilizată/copiată, modificată sau adaptată (pe bloguri, Facebook sau alte website-uri), fără acordul scris al autorului, respectiv fără trimiterea, sub forma de link, către sursă.

Este interzisă comercializarea și distribuirea conținutului acestui site fără acordul prealabil, în scris, al autorului.