Home » Mereu copil » De unde vine “mesterim”?

De unde vine “mesterim”?

Motto

"Timpul pe care l-ai petrecut cu trandafirul tău este ceea ce face ca trandafirul tău să fie atât de important." - Micul prinţ, Antoine de Sainte-Exupery

Bine ați venit în micul nostru atelier virtual!

De ce ”atelier”? De ce ”meșterim”? Aceasta deoarece așa îmi este mie drag să alint tot ceea ce reușim să aducem la lumină cu mânuțete si ustensilele pe care le avem.

Îmi amintesc cu tristețe că singurele satisfacții pe care le am din copilărie legate de activitățile plastice sunt independente de experiența școlară. Din acest motiv, m-am străduit și o voi face în continuare atât cât mă pricep, să îi ofer lui F.posibilitatea de a afla cât mai multe lucruri despre artă și artiști, de a experimenta și a prinde încredere în potențialul lui de a se exprima artistic, de a-și forma gustul pentru frumos și pentru bogăția spirituală pe care o oferă acest tărâm!

mesterim_trusa_practica_2a9l

Acesta a fost începutul!

Ca să ne fie mai ușor să ne aducem la îndemână tot ceea ce ne trebuie când ne apucăm de vreun proiect, i-am propus lui F. să punem într-o cutie:

 • setul de carioci
 • setul de culori
 • seturi de culori-acuarelă
 • tempera, set mic
 • pensule
 • foarfecă
 • setul de liner-e
 • ascuțitoare
 • gumă
 • creion
 • tub mic de lipici

(Notă: foarte important să subliniez ”set”, pentru că – la noi – toate lucrurile învătăm că au căsuța lor unde le place să stea!)

Este adevărat, nu ne sunt suficiente toate acestea întotdeauna, dar ele sunt un start în a-l învăța pe copil să fie organizat, ordonat și sigur pe el.

Pentru că ideea mea a prins foarte bine, într-o zi, cutia a primit și nume:

”- Mami, vreau și eu cutia mea, pentru lucrurile mele!

- Bine, dar aceasta nu e cutia ta?

- Nu. Este a ta. Iar pe a mea o s-o cheme cutia practică, iar pe a ta, trusa practică!”

M-am bucurat nespus și, de atunci, ambele cutii ne însoțesc în ceea ce facem.
mesterim_trusa_practica

S-aveți spor la meșterit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prietenii nostri dragi: Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza,

cea mai sigura si rapida livrare!
© Copyright

Nicio parte a acestui website (fotografii, text, tutoriale, produse finite) nu poate fi utilizată/copiată, modificată sau adaptată (pe bloguri, Facebook sau alte website-uri), fără acordul scris al autorului, respectiv fără trimiterea, sub forma de link, către sursă.

Este interzisă comercializarea și distribuirea conținutului acestui site fără acordul prealabil, în scris, al autorului.