Home » Clasa I » Rainbow – prezentare lapbook

Rainbow – prezentare lapbook

Motto

"Timpul pe care l-ai petrecut cu trandafirul tău este ceea ce face ca trandafirul tău să fie atât de important." - Micul prinţ, Antoine de Sainte-Exupery

Vă povesteam aici despre un lapbook drag nouă: Rainbow/Curcubeul.

rainbow_continut2

Ceea ce a urmat realizării lapbook-ului, are la bază o idee de-a lui F., căruia îi place să urmărească din când în când pe youtube diverse filmuleţe cu copii, făcute de aceştia cu ajutorul părinţilor.

Aşa că, dorind să îi bucure şi să-i inspire şi el pe alţi prichindei cu ceva făcut de el, şi-a propus să prezinte lapbook-ul despre curcubeu.

Am făcut aşadar amândoi un mic brainstorming  în care am setat ideile principale ale ducerii la îndeplinire a dorinţei lui şi au rezultat următoarele:

  1. Avem nevoie de lapbook;
  2. Avem nevoie de aparatul de înregistrat;
  3. Pentru a nu plictisi, trebuie să încadreze prezentarea în 3 minute maxim.

Trei paşi! Pare uşor, nu?

Zâmbesc amintindu-mi câte emoţii a avut fiind prima oară când încercam aşa ceva! Şi sunt foarte mândră că a reuşit, în acea seară, după mai mult de cinci înregistrări care nu îl mulţumeau, să îşi găsească ritmul şi să ducă la bun sfârşit filmuleţul!

A fost greu, dar nu s-a dat bătut: cele trei minute limită impuneau o cadenţă şi o precizie noi pentru el! F. a ajuns la concluzia că nu seamănă deloc cu recitarea unei poezii sau interpretarea unui text învăţat pe de rost: ai nevoie de naturaleţe, prezenţă de spirit, cunoaşterea subiectului prezentat, stăpânirea emoţiilor! Evident însă că emoţiile inevitabile vârstei şi noutăţii situaţiei sunt prezente în înregistrare, ceea ce face totul pentru noi şi mai frumos şi mai drag!

A fost o experienţă revelatoare şi interesantă care merită încercată. Veţi râde de bâlbe, de rupturile de idei în firul prezentării, vă veţi simţi frustraţi că ”nu iese din prima”, dar veţi fi fericiţi la final!

Joacă plăcută vă dorim şi vouă, dragi prieteni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prietenii nostri dragi: Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza,

cea mai sigura si rapida livrare!
© Copyright

Nicio parte a acestui website (fotografii, text, tutoriale, produse finite) nu poate fi utilizată/copiată, modificată sau adaptată (pe bloguri, Facebook sau alte website-uri), fără acordul scris al autorului, respectiv fără trimiterea, sub forma de link, către sursă.

Este interzisă comercializarea și distribuirea conținutului acestui site fără acordul prealabil, în scris, al autorului.