Home » Clasa a II-a » Story Cubes. Enchanted

Story Cubes. Enchanted

Motto

"Timpul pe care l-ai petrecut cu trandafirul tău este ceea ce face ca trandafirul tău să fie atât de important." - Micul prinţ, Antoine de Sainte-Exupery

Şi iată că, în sfârșit, am intrat în posesia unui joc râvnit de multă vreme: Story Cubes. Îl urmăresc de mai mulți ani, dar, din păcate, când am încercat să-l comand de afară, nu îl livrau în România. Acum, cineva isteț și iubitor de copii și povești l-a adus și la noi!

story_cubes_enchanted_P1090975_comp

De ce mi-l doream pentru F.? Deoarece în Story Cubes văd un joc minunat, care îi ajută pe cei mici să se exprime corect, să-și construiască un discurs coerent, le stimulează imaginația, le cultivă atenția și spiritul critic… să mai adaug? Câtă putere stă în aceste zaruri cu imagini? Infinită! Sunt seturi cu câte 3 sau 9 zaruri, abordând fie lumea poveștilor, fie pe aceea a acțiunilor, fie pe aceea a drumețiilor… Le putem folosi tematic sau le putem îmbina, creând noi posibilități de joacă!

Setul ales de această dată de F. la librarie este Story Cubes. Enchanted și s-a dovedit a fi exact cum ni l-am închipuit de când l-am văzut: plin de substanță și surprize! Hi! Hi! Hi! Câtă bucurie pe copil să poată în sfârșit povesti după pofta lui nesecată și, în plus, să mă prindă și pe mine în joaca cuvintelor! Cât despre el, ar povesti și ar povesti și iar ar povesti, fără să simtă foamea sau să obosească, iar faptul că zarurile îi oferă combinații variate de elemente, nu face decât să-i mențină interesul treaz și să-i stimuleze imaginația.

story_cubes_enchanted_P1090974_comp

Din joaca noastră, vă propunem trei variante: prima, am aruncat fiecare zarurile și ne-am spus unul altuia povestea închipuită: ”A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi fost, nu s-ar povesti…”; a doua, am aruncat iar zarurile, dar unul dintre noi a început povestea și… celălalt a trebuit s-o continue de la un anumit moment! Și să nu credeți că e lucru ușor când trebuie să fii atent ca să știi ce s-a întâmplat și de unde trebuie să continui povestea! Însă câtă încântare pe amândoi să născocim întâmplările și să le legăm într-un fir armonios depănat! A fost minunat!

A treia variantă este joaca gen Mima, când debordam de energie, iar afară ploua: se introduc zarurile într-un săculeț netransparent, fiecare jucător trage câte un zar pe care nu îl arată celorlalți și apoi, pe rând, trebuie să mimeze una din imaginile de pe zarul tras. Distractiv și activ în același timp!

Și ne-am jucat… iar și iar. Nici la nani nu mai voiam să mergem… Până și lectura dinainte de ”Noapte bună!” a fost înlocuită de o poveste nou nouță, desprinsă din lumea nouă, dezvăluită de zarurile fermecate…

Joacă plăcută vă dorim şi vouă, dragi prieteni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prietenii nostri dragi: Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza,

cea mai sigura si rapida livrare!
© Copyright

Nicio parte a acestui website (fotografii, text, tutoriale, produse finite) nu poate fi utilizată/copiată, modificată sau adaptată (pe bloguri, Facebook sau alte website-uri), fără acordul scris al autorului, respectiv fără trimiterea, sub forma de link, către sursă.

Este interzisă comercializarea și distribuirea conținutului acestui site fără acordul prealabil, în scris, al autorului.