Home » Clasa a III-a » Inmultirea cu 5

Inmultirea cu 5

Motto

"Timpul pe care l-ai petrecut cu trandafirul tău este ceea ce face ca trandafirul tău să fie atât de important." - Micul prinţ, Antoine de Sainte-Exupery

~ 1 ~

Au trecut doar câteva zile de la o surpriza încântătoare pe care mi-a făcut-o F.!

Dragii mei, nici nu ştiţi cu câtă bucurie scriu aceste rânduri, cât de mândră sunt de F. şi cât apreciez iniţiativa pe care a avut-o şi pe care a pus-o în practică atât de original!

Ca să vă faceţi cât de cât idee de unde a plecat totul, să vă spun că F. cochetează cu tabla înmulţirii de ceva vreme. Numai că, probabil plictisit de abordarea clasică, şi-a imaginat o strategie inedită de învăţare/repetare şi iată ce a ieşit:

declaratie de dragoste F_iun1

Precum se vede, F. a ales de această dată înmulţirea cu 5, dar formatul poate fi folosit pentru oricare alt număr de la 0 la 10.

Mă bucură faptul că a împletit aici şi limba română şi matematica. A respectat regulile de redactare a unei scurte scrisori (formula de adresare, alineat, scris cu literă mare după titlu, semnat la sfârşit) şi a efectuat corect înmulţirile cu 5.

Despre mesaj, ce aş mai putea adăuga: este nepreţuit! El mi l-a adresat mie, dar cu mare drag şi bucurie îl poate primi orice membru al familiei sau prieten apropiat, evident, cu alt număr!

E un mod atât de frumos de a învăţa/repeta tabla înmulţirii!

Vouă cum vi se pare?

~ 2 ~

Joaca constructivă de genul celei propuse de F.anterior este binevenită în procesul de învăţare şi aduce o notă de relaxare, dar nu trebuie să neglijăm multitudinea de materiale disponibile pe această temă.

Dintre materialele consultate de noi, cel mai mult ne-a plăcut Times Tables, de Carol Vorderman:

P1100233_inmultire

Am urmărit cu uşurinţă exemplele alese de autoare, indiciile şi trucurile pentru o învăţare conştientă şi mai uşoară a înmulţirii numerelor de la 0 la 12.

Cartea oferă, de asemenea, instrucţiuni despre:

  • înmulţirea unui număr format din unităţi cu unul format din sute, zeci şi unităţi (U x SZU)
  • înmulţirea unui număr format din zeci şi unităţi cu unul format din sute, zeci şi unităţi (ZU x SZU)
  • împărţire
  • tabelul înmulţirii numerelor de la 0 la 12, extrem de util pentru verificarea efectuării exerciţiilor de către micii învăţăcei (puteţi sa-l laminaţi în format A5 pentru a fi disponibil oriunde şi oricând fără a se deteriora uşor)

P1100248_tabla inmultirii

  • glosar al termenilor utilizaţi

Spor la învăţat vă dorim şi vouă, dragi prieteni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prietenii nostri dragi: Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza,

cea mai sigura si rapida livrare!
© Copyright

Nicio parte a acestui website (fotografii, text, tutoriale, produse finite) nu poate fi utilizată/copiată, modificată sau adaptată (pe bloguri, Facebook sau alte website-uri), fără acordul scris al autorului, respectiv fără trimiterea, sub forma de link, către sursă.

Este interzisă comercializarea și distribuirea conținutului acestui site fără acordul prealabil, în scris, al autorului.